CLT-rakentaminen

CLT nousee joutuisammin 

 

CLT minimoi työmaalla kuluvan ajan, sillä levyt työstetään CNC-jyrsimen avulla valmiiksi oikeaan kokoon ja muotoon jo tehtaalla. Samalla levyihin tehdään ikkuna- ja oviaukot sekä erilaiset läpiviennit talotekniikkaa, nostoja ja kiinnityksiä varten. Näin rakentamisen painopiste siirtyy suunnitteluun ja esivalmistukseen, ja rakennuksen pystytys käy leikiten. Myös siksi, että CLT on kevyt materiaali, jonka työstäminen on helppoa.

 

Valitse helppous ja nopeus. Rakenna CLT:stä. >

 

Rakenna ilman muovia 

 

CLT-levyn rakenne on erittäin tiivis. Kun liitoskohdat toteutetaan ilmatiiviisti, erillisiä höyrynsulkuja ei CLT:stä rakennettaessa tarvita lainkaan. CLT Plantin suuret levyt (3,5 m x 16 m) mahdollistavat suurtenkin yhtenäisten rakenteiden muotoilun, mikä vähentää liitosten tarvetta entisestään. Muovittomuus paitsi pitää rakennuksen terveenä myös säästää kustannuksissa. 

 

Unohda kosteusongelmat. Kysy CLT:stä. >

 

Varteenotettava vaihtoehto betonille? CLT vs. betoni 

 

Kilpailukykyinen 

Sen, minkä CLT häviää betonille raaka-ainekustannuksissa, säästää se muissa rakentamisen osa-alueissa. Kun tarkastellaankin rakentamista kokonaisuutena, CLT on varsin kilpailukykyinen vaihtoehto betonille:

 

Nopeampi 

Korkean esivalmistusasteen ja ns. kuivarakentamisen ansiosta CLT-rakennuksen voi pystyttää jopa puolet nopeammin kuin betonirakennuksen. Näin säästyy rahaa, joka kuluu yleensä mm. hankkeen johtamiseen ja muihin aikaan sidottuihin työmaakustannuksiin. Myös rakennustyöläinen kiittää, kun sään armoille joutuu lyhyemmäksi aikaa. 

 

Kevyempi 

Puuvalmisteisen CLT:n paino on vain viidennes betonin painosta. Siksi CLT-elementtien nostaminen työmaalla on helpompaa ja nopeampaa kuin betonielementtien.  CLT:stä rakentuvat helposti myös lisäkerrokset, parvekkeet ja muut hybridirakenteet sellaisiin toteutuksiin, joissa raskaampien materiaalien käyttö ei ole mahdollista. 

 

Kestävämpi 

Siinä missä betonin elinkaarena pidetään n. 50:tä vuotta, CLT voi kestää jopa 150 vuotta. Ja koska CLT:n elinkaarikustannukset ovat pienemmät kuin muiden materiaalien, CLT:hen investoidessasi saat enemmän. 

 

Sellaisenaan eristävä 

Koska CLT on materiaalina erittäin tiivis, siitä rakennettaessa ei tarvita erillistä kosteussulkua. Näin paitsi säästetään rakennuskustannuksissa myös saadaan jopa 10 % enemmän tilaa sisätiloihin. 

 

Valitse tulevaisuus. Rakenna CLT:stä. >

 

Valitse laatu.
Soita 041 3138 918

Ota yhteyttä › 

CLT Plant Oy

CLT Plant tekee enemmän ja ajattelee isommin. Parhaan laadun takeena ovat korkealuokkainen raaka-aine, edistynyt valmistusteknologia sekä huolellinen kosteudenhallinta alusta loppuun.

 

Enontie 2, 61850 Kauhajoki

 

Yhteystiedot ›

YHTEISTYÖSSÄ