Miksi CLT?

Valitse turvallisuus

CLT:n laminoitu rakenne, ilmatiiviys ja korkea kosteuspitoisuus tekevät siitä erittäin paloturvallisen. Nopean syttymisen sijaan CLT hiiltyy. Hiiltynyt pinta suojaa alla olevia kerroksia palamiselta. Näin CLT säilyttää lujuutensa tulipalon sattuessakin.

Enemmän tilaa elää

Ristiinliimauksen ansiosta CLT on niin vahvaa, että sitä voidaan käyttää jäykistävinä ja kantavina rakenteina, ilman tilaa vieviä tai näkymää katkaisevia tukirakenteita. Sellaisenaan eristävä CLT ei myöskään kaipaa kosteussuojausta. Näin saadaan jopa 10 % enemmän sisäpinta-alaa.

Miellyttävä ja terveellinen

Puu on hygroskooppinen materiaali. Se tasaa sisäilman kosteusvaihteluita ja parantaa sisäilman koettua laatua. Tämä vaikuttaa suotuisasti myös tilan lämpömukavuuteen. Antibakteerisena puu myös tuhoaa ajan mittaan mm. koli- ja listeriabakteereja.

Rakenna pienempi energialasku

 

CLT Plant haluaa tarjota parasta. CLT-levymme on reunaliimattua ja rakenteeltaan siksi ilmatiiviimpää kuin reunaliimaamaton. Tämä näkyy suoraan mm. rakennuksen energiankulutuksessa.

 

Rakenna laadusta

 

CLT Plantilla raaka-aine on kuningas ja kosteudenhallinta vailla vertaansa. Sahatavara säilytetään ja käsitellään kuivissa sisätiloissa heti saapumisestaan aina siihen hetkeen, kunnes valmiiksi muotoiltu CLT kuljetetaan työmaalle. Näin varmistetaan, että puu säilyttää laatunsa alusta loppuun saakka.

Rakenna ekologisemmin

 

CLT:n hiilijalanjälki on pieni, sillä puu sitoo kasvaessaan hiilidioksidia ja toimii hiilivarastona koko elinkaarensa ajan. Lisäksi puun tuottaminen rakennusmateriaaliksi vie vähemmän energiaa kuin muiden materiaalien. Hukkapuuta syntyy CLT:n valmistuksessa hyvin vähän, ja se sekä rakennusvaiheen vähäinen puujäämä voidaan joko kierrättää tai hyödyntää energiaksi polttamalla.

 

Tee ympäristöteko. Rakenna CLT:stä. >

Rakenna mitä haluat

 

CLT-levystä voi toteuttaa sekä kantavat että visuaaliset rakenteet. Runkorakenteen ansiosta pitkät jännevälit ja monipuoliset aukotukset ovat mahdollisia, samoin kuin kaltevat pinnat. CLT-levystä voidaan toteuttaa parvekkeet, katokset ja rakenteen läpi ulkotilaan menevät rakenteet – kokonaan ilman massiivisia tukirakenteita.

 

Ja koska levyt työstetään millimetrin tarkkuudella, CLT:stä voi suunnitella melkein mitä vain.

Koulut, sairaalat

Kerrostalot, Pientalot

Päiväkodit, Hoivakodit

Vapaa-ajan asunnot, Hirsiaihiot

Meluesteaidat

Parvekerakenteet

Luhtikäytävät

Porrasrakenteet

Lisäkerrosrakenteet

Tilaelementti- ja moduulirakenteet

Maatilarakennukset

CLT rakennuskohteet
Yhteistyössä Kiilto

CLT Plantin CLT-levy liimataan käyttäen Kiillon M1-luokituksen saanutta polyuretaaniliimaa. Tuote on siis taatusti vähäpäästöinen eikä sisällä liuotteita tai formaldehydiä. Liima ei myöskään muodosta rakenteeseen vedenpitävää kalvoa, joka vaikuttaisi rakenteen hengittävyyteen.

Valitse laatu.
Soita 041 3138 918

Ota yhteyttä › 

CLT Plant Oy

CLT Plant tekee enemmän ja ajattelee isommin. Parhaan laadun takeena ovat korkealuokkainen raaka-aine, edistynyt valmistusteknologia sekä huolellinen kosteudenhallinta alusta loppuun.

 

Enontie 2, 61850 Kauhajoki

 

Yhteystiedot ›

YHTEISTYÖSSÄ